Google spustil v rámci svého inzertního systému Google Adwords v České republice v průběhu prázdninových měsíců rozšířené inzeráty. V čem jsou tak skvělé a co nového přináší inzerentům?

Rozšířené textové inzeráty v Google AdWords

Nově rožšířené textové inzeráty mají mnohem více znaků. Oproti původnímu a léty zavedenému formátu, který fungoval více než 15 let, mají dva nadpisy o 30 znacích a jeden dlouhý popisný řádek o 80 znacích. V praxi to znamená to, že nadpisy jsou delší o 5 znaků a popisný řádek obsahuje o 10 znaků víc než předchozí. A to není všechno.

Inzeráty jsou automaticky optimalizovány pro mobily a stolní počítače a změnila se i viditelná adresa URL, která se dnes nazývá trasa. Trasa je nyní rozdělená na dvě části, které jsou vždy po 15 znacích rozděleny lomítkem.

Prodloužení textových inzerátů v Google AdWords

Nové textové reklamy v Adwords tedy ve finále přinášejí více prostoru pro kreativitu. V popisném řádku se můžete více rozepsat a upozornit na sebe zajímavým textem či sdělením. Inzerát působí robustněji a díky prodloužené URL adrese můžete pokrýt i delší longtailové výrazy, což může přinést pozitivní změnu v rámci vyšší proklikovosti. (Z výsledku testování nových inzerátů vyplývá, že rozšíření navyšují CTR až o 20% oproti původnímu řešení)

Co na to Sklik? 
Podle oficiálních informací by nové textové reklamy na Skliku mohly být již začátkem příštího roku. Snad se brzy dočkáme.