Rok 2019 se pomalu stává minulostí a my již nedočkavě vyhlížíme ten další. Zda v jeho průběhu dojde k revoluci, nebo půjde spíše o pomalý pohyb kupředu ještě uvidíme. I tak je ovšem jisté, že nás čeká nemálo změn a novinek. Podívejte se společně s námi na sedmičku marketingových trendů pro rok 2020, které má podle nás smysl sledovat.

1) Umělá inteligence a strojové učení

O využití neuronových sítí a umělé inteligence se schopnosti strojového učení se hovoří již více než 50 let. Proč ji tedy zahrnujeme mezi trendy pro rok 2020? Zatímco dříve se jednalo spíše o nejasné vize budoucnosti, s rozvojem moderních technologií (a dostupným výkonným hardwarem) dostává AI stále větší prostor. Pomalu, ale jistě tak začíná strojové učení mluvit i do marketingových přístupů a taktik.

Zjednodušeně lze říci, že  neuronová síť je software, který má schopnost se učit obdobně jako lidský mozekZjednodušeně lze říci, že neuronová síť je software, který má schopnost se učit obdobně jako lidský mozek

V čem konkrétně tedy umělá inteligence pomůže? Postará se o základní analytickou práci spočívající ve vyhodnocování tvrdých dat. Pomůže s nastavením optimální strategie pro klienta, případně nabídne vhodné alternativy. Marketér samotný se tak může soustředit na vhodné zacílení těchto technologií a komunikaci se zákazníkem. Zkušeného marketéra jistě umělá inteligence v nejbližší době nevystřídá, naopak se stane jeho prostředkem pro rychlejší a snadnější vyhodnocování panujících trendů.

2) Efektivnější cílení reklamy

Sebelepší prezentace nikdy nesplní účel, pokud není zaměřena na naslouchající publikum. Jedním ze zásadních trendů v marketingu pro rok 2020 tedy bude efektivnější cílení reklamy. Organizace se postupně začínají odklánět od drahých nákupů nejvyšších pozic ve vyhledávání a plošných reklam, jejichž výsledky neodpovídají vynaloženým finančním prostředkům.

To, co bylo v roce 2002 ve filmu Minority Report čisté sci-fi, se dnes pomalu stává skutečností

Stále větší oblibu získávají strategie zacílené na pečlivě zvolenou skupinu potenciálních klientů, které se servíruje vhodný obsah. S nástupem strojového učení navíc bude možné prostřednictvím vhodné analytiky stanovit optimální čas a místo oslovení zákazníka. S touto problematikou úzce souvisí i vývoj v oblasti sociálních sítí, jako jsou Stories s možností přímého nákupu a vznik nových aplikací. Namísto střílení naslepo, stačí být ve správný čas na správném místě.

3) Hlubší integrace Facebooku a vzestup nových platforem

Proces propojování jednotlivých služeb Facebook ohlásil již v roce 2018. Již o rok později kupříkladu došlo k hlubší integraci WhatsApp, Messengeru a Instagram Direct. Za zmínku stojí i možnost nativního přehrávání videí z Facebooku a Instagramu ve WhatsAppu. V roce 2020 bude tento proces zesilovat a sepjetí všech platforem z rodiny Facebooku bude stále těsnější.

Ačkoliv dvojice Facebook – Google bude co do počtu zákazníků i funkcionalit bezesporu dál panovat, dá se očekávat i posílení vlivu dalších platforem. V roce 2019 výrazně stoupnul počet uživatelů TikToku, Snapchatu či Pinterestu, což se pozitivně odrazilo i na jejich ziscích. V roce 2020 budou chtít na tento pozitivní trend navázat a přicházet s novými funkcionalitami.

4) Automatizace (nejen) e-mailingu

Se sílícím tlakem na individualizaci zákaznických služeb očekáváme i zrychlení implementace automatizace e-mailingu. Ačkoliv tento trend rezonuje marketingovou sférou již několik let, právě v roce 2020 by mohlo dojít k tolik očekávanému průlomu a obecnému rozšíření automatizovaných e-mailů.

V roce 2020 očekáváme rozšíření automatizovaných, obsahově užitečnějších a lépe cílených e-mailůV roce 2020 očekáváme rozšíření automatizovaných, obsahově užitečnějších a lépe cílených e-mailů

A co takhle rovnou interaktivní e-maily? S narůstajícím množstvím informačních materiálů zahlcujícím e-mailové schránky, zákazníky nebaví číst fádní řádky textu. Větší množství společností proto naleznou cestu k interaktivním e-mailům, díky nimž na svůj produkt či službu upozorní pro zákazníky atraktivním způsobem.

S automatizací úzkou souvisí i rozvoj chatbotů, které se v roce 2019 přihlásily poměrně silně o slovo v zákaznickém servisu. Díky vylepšeným algoritmům se staly vítaným doplňkem a pomocníkem zaměstnanců zákaznické podpory. Dá se očekávat, že aktivita Facebooku v tomto směru se stane inspirací i pro řadu dalších značek.

5) Analytika, analytika a zase analytika

Neustále se zvyšující dostupnost všemožných dat a potřeba jejich adekvátního vyhodnocení povede v roce 2020 k posílení role analytiky. Jak uvedla Ginny Marvin na online panelu Budoucnost PPC reklamy v roce 2020, každý moderní online marketér bude muset ovládat alespoň jeden analytický nástroj. Jakkoliv jsou data samotná nezáživná, marketingovým expertům pomohou vypovědět realistický příběh.

Samotní klienti budou vyžadovat přehledné reporty vycházející z relevantních dat. Ta se stanou jakýmsi klíčem v rukou marketérů, kteří budou jejich prostřednictvím odůvodňovat svá rozhodnutí a nabízet klientům vhodné postupy. Dostupnost analytických dat ve spojení se strojovým učením navíc jejich interpretaci učiní snazší než kdykoliv předtím.

6) Všeobjímající branding

Budování značky. Činnost, která byla odjakživa samozřejmostí, jako by se v posledních letech smrskla na pouhé představování produktu nebo služby zákazníkům. V roce 2020 se ovšem očekává změna pojetí, která povede ke komplexnějšímu uchopení problematiky brandingu. Klíčem nebude zákazníky o značce pouze informovat, ale vytvářet mezi oběma aktéry emocionální pouto.

Společnosti převezmou značnou část zodpovědnosti za svůj marketing a nedají promotérským platformám volnou ruku. Vždyť kdo by chtěl vidět svůj brand ve spojení s katastrofickou událostí nebo projevem nenávisti? Marketéři tak musí být připraveni podat svým klientům pomocnou ruku při přípravě brand guidu.

7) Komplexní a koncepční myšlení

Již výše jsme naznačili, že celá řada služeb prochází vývojem směrem k integraci. V roce 2020 dojde k velké vlně propojování dříve samostatných služeb za cílem vytvořit komplexní ekosystém. Podobně je ale zapotřebí se dívat i na marketing jako takový. Žádný z kanálů – e-mail, sociální sítě, web – nefunguje jako izolovaný svět sám pro sebe. Naopak, všechny tyto střípky jsou propojeny s celým konceptem prezentace značky, produktu a služby.

Vzájemné propojení a podpora jednotlivých prezentačních kanálů pomůže vytvořit komplexní systém prezentace od seznámení zákazníků přes aktivní obchodování až po tvorbu analýz a reportů, obsahujících informace a doporučení pro další rozvoj.

Pár slov závěrem

S přicházejícím novým rokem přináší mnoho marketérů celou řadu predikcí a trendů, které budou rezonovat rokem 2020. Ano, automatizace, lepší práce s daty, nové technologie – to všechno přinese řadu nových příležitostí. Důležité je však i to, aby se posilovaly evergreeny. A tím hlavním je – pokud jde o marketingovou komunikaci – především obsah. Text, podcast, fotka nebo video doručené jakýmkoliv komunikačním kanálem musí sledovat cíle, mluvit srozumitelným jazykem ke svému publiku a rezonovat s marketingovou strategií klienta. To považujeme za základní kámen úspěchu i v roce 2020.