Nepodceňte základní kroky při správě svého Instagramového účtu. Položte pevný základ. Jde o mozaiku složenou ze spousty drobností.

Nastartujte svůj Instagram: 5 + 1 základní krokNastartujte svůj Instagram: 5 + 1 základní krok

1. Používejte dobré hashtagy

Zvýšení zájmu o příspěvky je vhodné podpořit kvalitními hashtagy. Je dobré připravit si sadu relevantních hashtagů (5 až 10), které mají vysokou sledovanost a lze je přidávat ke každému příspěvku. Tyto stabilní hashtagy individuálně doplňujte o vhodné hashtagy k aktuální fotografii. Doporučuji hojně využívat i anglické hashtagy.

Používejte dobré hashtagyPoužívejte dobré hashtagy

2. Sledujte uživatele Instagramu z oboru

Sledujte zajímavé lidi z vašeho okolí a oboru. Buďte aktivnější, komentujte a lajkujte jejich příspěvky.

Buďte aktivní a sledujte své okolíBuďte aktivní a sledujte své okolí

3. Popřemýšlejte o rozmanitějším obsahu

Váš Instagram může nabízet prvotřídní a zábavné fotografie. Monotónní obsah však běžné uživatele unavuje. Takový uživatel postupně ztrácí zájem i koncentraci. Zkuste připravit rozmanitější obsah, seriál nebo nechte návštěvníky nahlédnout do pozadí přípravy vašich produktů.

Nebojte se rozmanitosti, buďte kreativníNebojte se rozmanitosti, buďte kreativní

4. Formát fotografie – 1:1 je dobrá volba

Fotky ve formátu 16:9 nejsou vhodné pro mobilní zařízení. Taková fotografie vedle konkurenčním příspěvků zanikne a nebude mít kýžený efekt. Čtverec je pro instagramovou fotku prostě ideální.

Čtverec je pro Instagram ideální volbaČtverec je pro Instagram ideální volba

5. Propojte svůj účet s plánovacím programem

Doporučuji například aplikaci Later.com, kde můžete během pár hodin připravit sadu příspěvků pro celý měsíc, případně i více. Instagramové plánovače šetří čas, umožňují lépe se držet konceptu a často nabízejí zajímavý pohled do analytiky.

Připravujte své příspěvky pomocí plánovačePřipravujte své příspěvky pomocí plánovače

Bonusový tip: Propojte Instagram se svým existujícím facebookovým publikem

Doporučuji maximálně využít vaši již existující komunitu na Facebooku. Je vhodné opakovaně připomínat facebookovým fanouškům existenci vašeho Instagramu. Dále nastavte reklamní kampaně pro Instagram, ve kterých také využijete své fanoušky z Facebooku. Zacilte na ně i na Instagramu.