V brněnském klubu Leitnerka proběhl další ročník (ne)konference o zbožových srovnávačích. U toho jsme samozřejmě nemohli chybět, a v tomto článku vám přinášíme ty nejdůležitější body.

Glami jede!

Glami.cz není ani tak zbožový srovnávač, jako spíše módní poradna. Proto jej spousta e-shopů nebere v potaz. To je ale zásadní chyba, protože v oblasti módy má Glami obrovský podíl a na některých e-shopech je dokonce největším zdrojem návštěvnosti.

Zboží.cz v novém

S novinkami ve Zboží.cz se v poslední době roztrhl pytel. Starý XML feed bude fungovat ještě do července, ale od 1. 8. 2016 už bude podporován pouze nový formát. Ověřte si proto, že váš e-shop nový formát XML feedu podporuje.


Další novinkou je rozšíření kategorií ze současných 2 900 na 4 000. Seznam si od této změny slibuje zlepšení přehlednosti vyhledávače a zvýšení počtu produktových stránek.

Seznam také představil nedávno uveřejněný nástroj Reportér, pomocí něhož můžete zkoumat, jak lidé používají služby od Seznamu.

Pokud provozujete e-shop s obsahem nevhodným pro mladistvé, bude se vám hodit nová značka .

Bidovací strategie

Marek Žáček z Optimia předvedl několik nejznámějších bidovacích strategií pro zbožové vyhledávače. A následně je všechny vyvrátil :-) Bidování zkrátka nelze brát na lehkou váhu a některé doporučované postupy jsou vhodné jen pro určité produkty nebo kategorie.
Vždy byste tak měli při bidování brát v potaz všechny možné vstupní parametry, jako je například vaše marže, skladovost, prodejnost, konkurence, ...
Přestože si práci můžete usnadnit pomocí bidovacích nástrojů, vše automatizovat nelze. Pokaždé by měl do procesu vstupovat člověk s vlastním “selským” rozumem.

Automatický e-mailing je ta správná cesta

Ověřili jsme si fakt, že automatizovaný e-mailing je ta správná cesta, jak si udržet stálé zákazníky. Na několika projektech používáme jak automatizované, tak i personalizované e-maily a výsledky jsou opravdu vidět. Ve vašich e-shopech máte často spoustu dat, které vůbec nepoužíváte, ale mohli (čtěte měli) byste.

V současnosti například testujeme nové možnosti pro automatické zasílání vybraných produktů pomocí e-mailingového nástroje AutoEmail.

Mimochodem, mezi automatické e-maily patří také ty, které váš e-shop posílá například při změně stavu objednávky. To je část, ve které spousta e-shopů stále zaostává.

Produktové inzeráty stále v kurzu

Produktové inzeráty nebo zbožové vyhledávače? Používejte oboje tak, aby se správně doplňovaly. Navíc je zde (co se týká Skliku) stále ještě dost prostoru.


Novinky od Heureky

Stejně jako Zboží.cz, i Heureka chce v tomto roce spustit další novinky. Mezi ty “menší” patří redesign funkce “Ověřeno zákazníky”, díky němuž by měly e-shopy získat větší zpětnou vazbu od zákazníků. Změnou také projde systém pro párování a chystá se responzivní verze (v současnosti má Heureka jednu mobilní a jednu desktopovou verzi, což chce sjednodtit).

Do Heureka košíku by měla přibýt funkce “One Click Payment”. Zákazník bude mít svoji platební kartu uloženou u Heureky a bude moci nakupovat “jedním klikem”.

E-shopy by se měly připravit především na to, že bude kladen větší důraz na posílání povinných parametrů v XML feedu u určitých kategorií.

Smutná zpráva pro marketéry a správce kampaní: Heureka ani Zboží.cz v nejbližší době nechystají přístup pro agentury nebo jakoukoliv jinou možnost pro sdílení účtů, protože se zaměřují na jiné priority.

Na co se připravit?

Je vidět, že v poslední době se “zbožáky” opravdu snaží a chrlí jednu novinku za druhou. Zatímco v uplynulých letech se nic moc nedělo, teď tu máme nové formáty feedů, nové značky, nové možnosti, …
Pokud provozujete e-shop, dáme vám jednu radu – buďte ve střehu a nezaostávejte za konkurencí. Na poli zbožových vyhledávačů se možná budou tento rok dít velké věci. Může mezi ně patřit třeba změna majitele Heureky, na níž už reagovala Alza, která říká, že to jde i bez Heureky. To bychom vám ale nedoporučovali – Alza má přeci jen na trhu dobré postavení a může si dovolit takový krok provést.