Geometrické a jednoduché. Vzbuzuje pozitivní i negativní ohlasy. Takové je nové logo, které si Google začátkem září nadělil ke svým 17. narozeninám. Proč to Google udělal? Proč nezůstal u původního loga, na které byli jeho uživatelé několik let zvyklí?

Google doodle: Nové logo 2015
zdroj: www.google.com/doodles

Důvodů proč nové logo vzniklo je hned několik. Sám Google k tomu uvádí:

Kdysi dávno byl Google jedno místo, na které jste se dostali pouze z jednoho zařízení, stolního počítače. V dnešní době lidé přicházejí s Googlem do styku pomocí mnoha platforem, aplikací a zařízení - často vše během jednoho dne. Od Googlu se dnes očekává, že vám pomůže, kdykoliv a kdekoliv ho potřebujete, ať už je to na vašem mobilním telefonu, televizi, hodinkách, ovládacím panelu auta a ano, dokonce i na počítači!

Dnes představujeme novou vizuální identitu, která odráží tuto skutečnost a ukazuje vám magickou práci Googlu dokonce i na těch nejmenších displejích. Jak vidíte, uchopili jsme logo a další prvky vizuální identity Googlu, které byly stvořeny pro jednu stránku internetového vyhledávače v počítači, a uzpůsobili jsme je pro svět plynulé “počítačové” komunikace bez ohledu na způsob zadávání informací (dotykové, klávesové i hlasové) do nekonečného množství zařízení.

Nové bezpatkové logo je určitě použitelnější pro digitální podobu. Google vytvořil vlastní a jedinečný font nazvaný Product Sans. Změna se postupně promítne do všech ostatních služeb Google.

A co je na tom, že Google změnil logo tak zásadního pro vás, jako provozovatele webu? Z tiskové zprávy lze mezi řádky jednoznačně vyčíst, že mobilní verze webu je už dávno samozřejmostí. Dnes stojíme před otázkou, jak využijeme další zmiňované technologie ve svůj prospěch. A tím, že brzy přijdou, si můžeme být díky této změně na 100 % jisti.