Představitelé nejsilnější sociální sítě na konferenci Boost Your Business zmínili, že "Facebook stránky projdou v září velkou revizí”. První vlaštovky na sebe nenechaly dlouho čekat.

Jak oživit Facebook stránku? Třeba změnou názvu

Už během srpna Facebook celkem bez mediálního rozruchu zpřístupnil funkci změny názvu stránky. Událost, na niž čekalo mnoho lidí. Dosud to šlo automaticky pouze, pokud stránka nedosáhla nad 200 fanoušků, nebo jednotlivě na žádost, jež jste museli dobře odůvodnit.

Má to nějaká negativa? Starší stránky mohou mít v názvu něco, co už přes dnešní filtry neprojde. Když jsem chtěla vyměnit pouhé o. s. za z. s., protože občanská sdružení už nejsou, Facebook návrh zamítl a nadhodil svůj - bez teček.

Jak změnit název stránkyJak změnit název stránky, zdroj: facebook.com

Přejmenování prochází kontrolou, ale schválení proběhne rychle. Problém může nastat, když použijete riziková slova nebo název změníte od základu. Na nový název jsou navíc upozorněni fanoušci a mohou vznést námitku, jestli se jim zdá být matoucí.

Timeline jinak a přívětivěji k mobilům

Facebook testuje nový layout timeline! Na škodu je, že zatím jen u uživatelů s anglickou verzí stránek. V následujícím obrázku, který jsme si vypůjčili od Mari Smith, co přišla s informací zřejmě jako první, uvidíte všechny aktualizace. Facebook zatím mlčí a testuje. Snad se brzy dočkáme oficiálního sdělení.

Srovnání starého a nového vzhledu timelineSrovnání starého a nového vzhledu timeline, zdroj: facebook.com/marismith

Velký prostor dostalo call-to-action tlačítko, jak na desktopech, tak mobilních zařízeních

Nový vzhled timeline na mobilním zařízení

 Nový vzhled timeline na mobilním zařízení, zdroj: facebook.com/marismith