Praktikujete výkonnostní marketing? Není vám pojem PPC reklama cizí? Ať už se jedná o značku vaší společnosti či produktu nebo značky výrobků nabízených ve vašem e-shopu, hodnotu klíčových slov se značkou není radno podceňovat. Jak a proč začít cílit PPC kampaně na značky?

Pozitiva PPC biddingu pro vlastní značku

Ať už s prezentací vaší společnosti na internetu teprve začínáte nebo už na internetu nějaký ten rok jste, jistě jste už přemýšleli nad tím, jak se dostat ve vyhledávání rychle nahoru. Vaše SEO strategie je na místě a realizujete ji, ale pozice se zvedá jen pozvolna. PPC bidding na klíčová slova obsahující název vaší značky vám v tomto může pomoci, a to za velice přijatelných nákladů. PPC bidding na vlastní značku rovněž funguje jako ochrana proti praktikám konkurence, v zahraničí zcela běžným. Útok přes značku je velice prostý – vaše konkurence zadá reklamy obsahující vaše obchodní jméno a zobrazí se tehdy, když vás zákazník hledá. Ideální moment pro nabídku něčeho lepšího, levnějšího a podobně.

PPC bidding na klíčová slova obsahující vlastní značku tedy má dvě funkce – okamžitě zvyšuje dohledatelnost a plní ochrannou funkci proti konkurenčním reklamám na místě, kde zákazník hledá vás. Ačkoliv tedy nemusí zvyšovat obchodní výkon přímo, pomáhá skrze podporu značky.

Pozitiva PPC s klíčovými slovy obsahujícími značky produktů

Výběr značky jakékoliv kategorie produktů je v nákupním cyklu na pomyslné poslední míli. Buďto člověk vyhledává konkrétní produkt, o který má zájem, nebo produkty před vlastním nákupem srovnává a hledá nejlepšího dodavatele. V tomto okamžiku máte jedinečnou možnost zasáhnout potenciálního zákazníka dobře cílenou reklamou.

Zatímco někteří nakupující jsou milovníky konkrétních značek, vzpomeňme například kult kolem klasických pracovních notebooků IBM ThinkPad nebo specifickou skupinu lidí preferujících telefony Blackberry či sluchátka KOSS. U této skupiny nakupujících je předem jasné, že už se o nákupu rozhodli a hledají svůj oblíbený produkt. Na druhé straně jsou lidé, kteří se ještě nerozhodli a hledají více informací o doposud neznámé značce. I to je skvělá možnost, jak s potenciálním zákazníkem interagovat a značku například představit lépe, než to dělá konkurence.

Hodnota klíčových slov obsahujících značku je bezesporu nezanedbatelná i z toho důvodu, že zákazníkovi pomáhá nalézt konkrétní produkt přímo ve vyhledávači. Je to ideální doplněk pro využití long-tail klíčových slov s užší cílovou skupinou. U řešení, kde je více známá přímo značka produktu a lidé produkt hledají přímo podle značky se pozitivní přínos projevuje o to znatelněji – jedná se například o různá SaaS řešení, která známe jednoduše pod jejich obchodním názvem.

Proč zvážit PPC bidding kampaň obsahující klíčová slova se značkou?

Výše uvedená pozitiva fungují dobře jak pro lepší dohledatelnost, tak i pro zvýšení obchodního výkonu internetového obchodu. Většina značek má svého typického zákazníka – ať už se jedná o elektroniku, spotřební zboží nebo zájezdy či automobily. Z komunikace značek a zákaznické struktury se dá mnohé vyčíst a mluvit k potenciálním zákazníkům jejich vlastním jazykem.

Značky jsou stručně řečeno skvělý nástroj pro komunikaci se zákazníkem, Pay Per Click kampaně nevyjímaje. Ačkoliv by v ČR inzerent například se srovnávací reklamou dost možná narazil, v zahraničí je poměrně běžné, že jedna značka předhání v rámci PPC druhou. Jedná se samozřejmě o tenký led, na kterém musí umět značky bruslit dnes a denně.

Intercom alternativeIntercom alternative

Používáte ve vašem výkonnostním marketingu brand bidding PPC optimalizaci? Napište nám své postřehy. Pokud jste však o této metodě doposud neslyšeli, neváhejte se obrátit na Optimal Marketing. Náš konzultant online marketingu vás rád seznámí se všemi zákoutími PPC optimalizace a v případě vašeho zájmu spolu s PPC specialistou připraví vaši první brand bidding kampaň.