V marketingovém světě není snad nikdo, kdo by tuto výrazně žlutou knihu Elišky Vyhnánkové a Michelle Losekoot na internetu nepostřehl. Nedávno totiž doslova prolétla přes sociální sítě většiny profilů, které se alespoň trochu zajímají o marketing a sociálno. Kdo ji nečetl, jako by nebyl. Začetli jsme se do ní samozřejmě i my a přinášíme vám pár vět o tom, zda se vyplatí do jejího pořízení investovat.

Recenze knihy Jak na sítěRecenze knihy Jak na sítě

Kniha se skládá ze čtyř hlavních kapitol – Zaujmi, Naslouchej, Vyprávěj a Vyhodnocuj. Najdete zde praktické tipy, poučení a ukázky, které vedou ke stěžejní myšlence knihy – nad sociálními sítěmi se musí přemýšlet.

Na tuto problematiku občas narazíme, když s klienty poprvé zabrousíme do tématu sociálních sítí. Většina z nich se domnívá, že jejich správa nezabere víc než pár hodin měsíčně. Pokud se má ovšem jednat o vhodně nastavenou a promyšlenou strategii, je tato domněnka samozřejmě nereálná.

Za velké pozitivum považuji kromě kvalitního obsahu i čtivost knihy. U marketingových klasik se často stává, že nejsou psány příliš srozumitelným jazykem.Přestože přinášejí velmi cenné informace, prokousává se jimi jen obtížně.

Obálka knihy Jak na sítěObálka knihy Jak na sítě

Publikace Jak na sítě je graficky velmi povedený kousek a její originální obálka kolující po instagramových účtech je toho důkazem. Uvnitř knihy naleznete spoustu ilustrací. Některé jsou dokonce inspirovány známými vtipy a hláškami, nudit se u čtení tedy nebudete.

Kniha je zkrátka must read pro všechny tvůrce postující na sítích, ideálně pak pro ty, kteří se sociálními sítěmi začínají. Díky ukázkám z kampaní, kterými je celá kniha protkána, si ale na své přijdou i zkušení social mágové. Inspirace a poučení se z chyb totiž není nikdy dost.

Nutno podotknout, že kniha měla bravurně zvládnutou i marketingovou komunikaci, což o jejích autorkách i obsahu mnohé vypovídá.

Knížce přejeme hodně spokojených čtenářů, a kéž s námi více klientů jede na jedné vlně!