Dnes ráno představil Google poměrně velkou novinku. Služba Google AdWords se po dlouhých 18 letech přejmenovala na Google Ads a s sebou vzala i další služby v ekosystému Google inzerce.

 

Věděli jste, že reklamní systém Google AdWords spatřilo světlo světa již před 18 lety? To je velká řada let, během nichž Google AdWords dospěl a přivedl i Google samotný k jeho dnešnímu postavení, a to nejen na poli online inzerce. Dá se s klidem říct, že dítko je to povedené, přivádí totiž společnosti až 70% zisků.

Statistika zisků Google AdWordsStatistika zisků Google AdWords

Za tu dobu se změnila spousta věcí - od způsobu používání internetu až po samotné technologie, které pohání náš svět. Všechno je nyní komplexnější a i samotný ekosystém služeb Google začal být natolik komplexní, že se v Google rozhodli dát svému vlajkovému produktu nový kabátek, který si jistě pro jeho ekonomický přínos jejímu vlastníkovi zaslouží.

Proto k narozeninám dostala nejen služba Google AdWords rebranding, jehož cílem je vnímání a užívání služeb zpřehlednit. Od dnešního dne se tak začíná pracovat s novými názvy starých služeb: Google Ads, Google Marketing Platform a Google Ad Manager. 

AdWords je nyní Google Ads

Jak už avizovala Větrovka: Už to asi vůbec nebude o slovech...

Co si pod tím představit? Dnešní inzerce už není úplně tak o slovech, jako tomu bývalo dříve. Široké spektrum inzertních možností, které se dnes nabízí, pomáhá lidem nacházet odpovědi na jejich otázky a mít přístup k tomu, co zrovna potřebují. Inzertní mechanismy dnes pracují se strojovým učením, stávají se inteligentními systémy a role správců reklamy se přesouvá nikoliv na vedlejší kolej, ale spíše na úroveň inženýrů. Google Ads už není zastaralý železniční systém s výhybkáři, ale výkonný a efektivní systém, který dokáže mnoho věcí řešit sám za pomoci a kontroly specializovaných expertů.