Hurá. Seznam nedávno spustil svůj dynamický retargeting (DRTG) pro reklamní síť Skliku. Jedná se o funkci, kterou Sklik, oproti Google Adwords, dlouho postrádal. Každý E-shop tak může, skrze registraci na Zboží.cz a nahrání loga přes Firmy.cz efektivně oslovit zákazníky jím zvolené cílové skupiny.

Od dynamického retargetingu si Seznam slibuje efektivnější zacílení na uživatele e-shopů. Z  informací, získaných z účtu na daném e-shopu, si Seznam vytvoří statistiku vámi nejčastěji žádaných produktů. Těmi vás posléze začne bombardovat v  podobě bannerů. Sklik se tímto typem reklam opět o krok přiblížil Googlu AdWords.

Sklik - Dynamický remarketing - ukázka inzerátu Office2000.cz

Velkou výhodou DRTG Skliku je oproti AdWords to, že není nutné nijak upravovat zdrojový kód stránek. Sklik si sám stáhne hodnoty z  internetových obchodů pomocí klasického retargetingového kódu, popřípadě jeho propojením s  feedem pro Zboží.cz. Stažené informace se týkají především cen zboží, popisu produktů nebo jejich obrázků.

Sklik - Dynamický remarketing - ukázka inzerátu SvětovéZboží.cz

Hlavním omezením DRTG Skliku je jediné spárování účtu s účtem Zboží.cz
Výchozím stavem je nastavení na 7 dní. Pro vytvoření dalších DRTG seznamů musíte využít vylučujících seznamů u sestav, protože ze seznamu pro DRTG jako takového nelze vytvářet kombinace.

Sklik - Dynamický remarketing - ukázka inzerátu Brýle-čepice.cz

I přes nevalnou grafiku reklam, udělal Seznam velký pokrok. Eliminoval tak nedostatek, který mu už dlouhou dobu kazil reputaci. Navíc načasování spuštění nemohlo být lepší, před Vánocemi využije nového dynamického retargetingu nejeden inzerent.