Desítky marketérů se ve čtvrtek 3. 10. 2019 sjely do Holešovic v Praze 7, kde se v budově DOX+ na Poupětově ulici již počtvrté konala konference Emailing2020. Tentokrát za účasti řečníků z Velké Británie, USA, Švýcarska, Česka nebo Maďarska.

Budova DOX+ na Poupětově ulici, místo konání konference Emailing 2020Budova DOX+ na Poupětově ulici, místo konání konference Emailing 2020

Moderátor Filip Horký uvedl celkem 10 ostřílených specialistů, kteří postupně představili svůj pohled na tento stále se rozvíjející obor – e-mailing. Ze spíkrů bych vypíchl zejména Jen Capstraw (ředitelka Strategic Insights and Evangelism platformy Iterable ze San Francisca) a její téma Humanization is the New Personalization. Capstraw razí filozofii, která je mi velmi blízká. Empatie, respekt k zákazníkovi, vlídnost a laskavost jsou jádrem dnešních sofistikovaných marketingových strategií, jejichž cílem je spojování lidí a budování dlouhodobých vztahů. Capstraw mimo jiné ukázala zajímavé příklady odvážných kampaní (strategií), které se nebály výrazněji vyhranit.

Na podobné vlně se nesly také příspěvky Andrew Bonara, zakladatele Emailexpert.org, nebo Kate Barrett, zakladatelky eFocus Marketing. České přednášející zastupovali Martin Müller (Alza.cz) nebo Marek Říha (Acomware). S nastupujícími trendy, mezi něž patří využití umělé inteligence a použití AMP technologií pro zrychlení zobrazení, jsme se seznámili formou tří workshopů. Účastníci konference, kteří nevládli angličtinou na dostatečné úrovni, měli možnost využít překladu přednášek do češtiny. 

Cyrill Gross, senior konzultant a vývojář pro e-maily a automatizaci omnichannel marketingu v Mayoris Cyrill Gross, senior konzultant a vývojář pro e-maily a automatizaci omnichannel marketingu v Mayoris

Emailing2020 nepřinesl žádné přelomové novinky, na druhou stranu mě konference bezesporu inspirovala a motivovala k další práci. Nic víc, ale taky nic míň. Schopnost inspirovat a motivovat, to není málo. Za to děkuji.