S dalším updatem pro news feed přišel Facebook tento týden. Jeho cílem je vylepšit zobrazování příspěvků, které uživatele opravdu zajímají.

Všichni se chtějí ke všemu vyjadřovat a jeden, aby se v tom “utopil”. Při zjišťování zpětné vazby právě na spokojenost s nastavením news feedu na podobnou zkušenost poukázala velká část uživatelů. Facebook proto přišel se třemi většími změnami. 

Pro firemní profily je zásadní hlavně jeden. Protože se lidé bojí, že se k nim při velkém objemu přátel a příspěvků nedostanou posty od těch, na kterých jim záleží, bude Facebook tyto příspěvky upřednostňovat a zobrazovat je výš než ostatní. Tedy i ty firemní, jež se díky tomu propadnou dolů a snadněji tam zůstanou nepovšimnuty. Již nyní mají uživatelé k dispozici “páky”, skrze něž mohou vytřídit obsah, co je skutečně zajímá. Jde o zařazení přítele do kategorie “blízcí přátelé” nebo volbu “dostávat upozornění” a “sleduji”, oboje přístupné pro přítele i firemní stránku. Otázkou je, zda o nich vědí.

Co to znamená pro nás, představitele firem? Reálně hrozí, že se dosah našich příspěvků ještě více omezí. Nezbývá než tvořit smysluplný obsah a doufat, že se dočká uznání z řad publika, nebo si zobrazení příspěvků zaplatit.

Více informací o všech třech významných změnách si můžete přečíst na oficiálním blogu Facebooku.