Nedávno Google provedl další změny v textové reklamě. Co je tedy jinak a jaké nové možnosti se změnou přicházejí? Pojďme se na ně společně podívat.

Hlavní změnou, která Vás zaujme hned na první pohled, je možnost třetího pole pro nadpis, přičemž dvě pole jsou povinná a třetí volitelné. Díky tomu, že každý nadpis může mít maximálně až 30 znaků, můžete snadněji povolit uzdu své kreativitě a lépe na sebe upoutat pozornost.

Google nově nabízí možnost třetího pole pro nadpisGoogle nově nabízí možnost třetího pole pro nadpis

Tím to ale zdaleka nekončí. Nové rozšíření textové reklamy umožňuje i dvě pole pro popis v délce 90 znaků, díky kterému na sebe můžete opět upozornit zajímavým textem či sdělením. Inzerát, pokud se zobrazí, působí robustněji a přináší především více prostoru pro vaše sdělení. Možnost delšího textu Vám umožní lépe zacílit a specifikovat vaši reklamu, což se může pozitivně odrazit ve vyšší proklikovosti.

Inzerát působí robustněji a přináší více prostoru pro vaše sděleníInzerát působí robustněji a přináší více prostoru pro vaše sdělení

Na závěr bych chtěl upozornit na možné potíže při importu do Skliku, který zatím není s novou verzí kompatibilní. A ačkoli Sklik na kompatibilitě pracuje, importovat bude možné pouze stávající prvky, tedy 2 nadpisy a popis o 80 znacích.