Google postupně přichází s nástroji, které mají inzerentům usnadnit práci v AdWords. Jedním z nich jsou dynamické reklamy ve vyhledávací síti. Využíváte je v praxi? Pokud vlastníte např. e-shop s mnoha kategoriemi zboží nebo služeb, jistě pro vás bude tato informace zajímavá

Ano, dynamické reklamy mohou být užitečné. Je ale potřeba vyjasnit si, za jakých podmínek. Tato služba je určena pro klienty, kteří mají rozsáhlé stránky s dobrou navigací a rozčleněním produktů do oddělených kategorií. Právě automatizace generování relevantních reklam samotným Googlem, podle toho, co uživatel hledá, je ona výhoda. Představte si, že nabízíte deset tisíc produktů. Kolik času by vám asi zabralo nastavit reklamu pro každý z nich? Google za vás vytvoří nejen nadpis, který odpovídá zadanému dotazu, ale také příslušný odkaz.

Dynamické reklamy v AdWords

Kolega Petr Oulehla, který se stará o kampaně našich klientů, hodnotí reklamy kladně v případě, že je potřeba nastavit je a spustit rychle. Ušetří to spoustu času, ale na druhou stranu dodává, že na základě jeho zkušeností mívají tyto reklamy horší výsledky z hlediska konverze. “Osobně mi na nich vadí méně kontroly než v klasických kampaních - netestujete různé inzeráty proti sobě, nereflektujete sezónní nabídky, necháte na Googlu, aby vám všechny reklamy připravil.”

Využití dynamických reklam ve vyhledávací síti je tudíž záležitost velmi individuální. Vždy záleží na účelu a podmínkách, a podle toho je nejlepší se rozhodnout. Více informací o výhodách i nevýhodách, možnostech nastavení, vč. bližších návodů, sledujte na oficiálním blogu Googlu.