Řízení PPC kampaní si vzal pod svá křídla náš specialista Marek Horyna. Marek během dvou měsíců přivedl na web 2× více návštěv, zároveň zachoval původní rozpočet vyhrazený na správu kampaní. O jeho taktice a postupech se dozvíte v článku.

Spolupráce s firmou MANUS Prostějov, předním českým výrobcem zvedacích plošin pro imobilní osoby, má dlouhou historii. Klientovi jsme pomohli s návrhem webu a nastavením webové analytiky. Poté s námi klient nepravidelně konzultoval výsledky PPC kampaní. Kampaně původně spravovaly tři nezávislé agentury. Jejich práce nepřinášela kýžené ovoce – PPC reklama k rozvoji firmy přispívala pouze v omezené míře. Klient se rozhodl pro změnu a oslovil právě naši agenturu. A i když se jednalo o velmi malou kampaň pro specifické publikum, rozhodli jsme se mu pomoct.

Optimalizace PPC kampaní: 2x více návštěv při zachování rozpočtuOptimalizace PPC kampaní: 2x více návštěv při zachování rozpočtu

V první fázi jsme se vrhli na ladění kampaní ve vyhledávací a obsahové síti systémů Google Ads a Sklik. V rámci vstupní analýzy Marek objevil řadu nedostatků. Inzeráty se opakovaně zobrazovaly i na nerelevantní dotazy. Na web MANUS Prostějov byli vedeni i lidé hledající například nájezdovou rampu pro motocykl. Klient, nabízející nájezdové plošiny pro imobilní osoby, tak zbytečně přicházel o peníze.

Inzeráty se opakovaně zobrazovaly i na nerelevantní dotazyInzeráty se opakovaně zobrazovaly i na nerelevantní dotazy

Marek Horyna přidal stovky nových vyhledávacích i vylučujících dotazů a vyhledávací kampaně rozdělil do řady nových sestav. V obsahové síti Marek smysluplněji nastavil remarketing (naši předchůdci jej téměř vůbec nevyužívali). Pro remarketing připravil nová publika a vytvořil nové brandové bannery.

Nový brandový bannerNový brandový banner
Nový brandový bannerNový brandový banner

Výsledek se dostavil bleskově. Za původní náklady Marek přivedl na web klienta 2× více návštěv, taky přispěl ke zvýšení kvality generované návštěvnosti a ke snížení bounce rate (míra okamžitého opuštění stránek). Nyní je počet poptávek po produktech MANUS Prostějov tak vysoký, že klient vyčerpal veškeré své pracovní kapacity, což s sebou přineslo poptávku po zaměstnancích. Tohle se skutečně podařilo.

Srovnání výsledků optimalizace PPC kampaní. Červenec 2018 (před optimalizací) vs. říjen 2018 (po optimalizaci)Srovnání výsledků optimalizace PPC kampaní. Červenec 2018 (před optimalizací) vs. říjen 2018 (po optimalizaci)